Блог

Печени картофи с чесън и дип от билкова сметана 04.12.2020 01:46:50

Печени картофи с чесън и дип от билкова сметана

200 гр био заквасена сметана от краве мляко Rozino Organic farm
100 гр био краве масло от Rozino Organic farm
6 големи картофа
10 стръка прясна мащерка
1 глава чесън
1.ч.л сол


1. Отрежете много малко от всеки картоф, за да може да се оформи гладка страна, на която да застанат стабилно. Направете множество дълбоки прорези през 1 мм по дължината на картофите, без да ги режете до долу.

2. Разтопете маслото на водна баня и в него добавете 5-6 скилидки ситно нарязан чесън, солта и половината от мащерката.


3. Намажете със сместа, с помощта на четка, всеки картоф и ги печете 2 часа на 150 градуса във фурна като периодично ги мажете отново и отново с маслото.


4. За дипа смесете в купа сметаната с оставащите мащерка и чесън и поднесете заедно с изпечените картофи

Коментари

Мартин
Мартин 29.01.2022 Яко! :)

Остави коментар

Рецепти

Рецепти

Печени картофи с чесън и дип от билкова сметана

Печени картофи с чесън и дип от билкова сметана

200 гр био заквасена сметана от краве мляко Rozino Organic farm 100 гр био краве масло от Rozino Organic farm 6 големи картофа10 стръка прясна мащерка1 г 200 гр био заквасена сметана от краве мляко Rozino Organic farm 100 гр био краве масло от Rozino Organic farm 6 големи картофа10 стръка прясна мащерка1 г 2020-12-04T20:21:39+02:00 Печени картофи с чесън и дип от билкова сметана

<div dir="ltr"> <div dir="auto"> <p dir="ltr" data-removefontsize="true" data-originalcomputedfontsize="16"><em>200 гр био заквасена сметана от краве мляко Rozino Organic farm </em><br /><em>100 гр био краве масло от Rozino Organic farm </em><br /><em>6 големи картофа</em><br /><em>10 стръка прясна мащерка</em><br /><em>1 глава чесън </em><br /><em>1.ч.л сол</em></p> <hr /> <p dir="ltr" data-removefontsize="true" data-originalcomputedfontsize="16">1. Отрежете много малко от всеки картоф, за да може да се оформи гладка страна, на която да застанат стабилно. Направете множество дълбоки прорези през 1 мм по дължината на картофите, без да ги режете до долу. <br /><br />2. Разтопете маслото на водна баня и в него добавете 5-6 скилидки ситно нарязан чесън, солта и половината от мащерката.</p> <p dir="ltr" data-removefontsize="true" data-originalcomputedfontsize="16"><br />3. Намажете със сместа, с помощта на четка, всеки картоф и ги печете 2 часа на 150 градуса във фурна като периодично ги мажете отново и отново с маслото.</p> <p dir="ltr" data-removefontsize="true" data-originalcomputedfontsize="16"><br />4. За дипа смесете в купа сметаната с оставащите мащерка и чесън и поднесете заедно с изпечените картофи</p> </div> </div>

Мартин Мартин

2022-01-29T20:53:12+02:00
Яко! :)
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки