200 гр био заквасена сметана от краве мляко Rozino Organic farm
100 гр био краве масло от Rozino Organic farm
6 големи картофа
10 стръка прясна мащерка
1 глава чесън
1.ч.л сол
1. Отрежете много малко от всеки картоф, за да може да се оформи гладка страна, на която да застанат стабилно. Направете множество дълбоки прорези през 1 мм по дължината на картофите, без да ги режете до долу.
2. Разтопете маслото на водна баня и в него добавете 5-6 скилидки ситно нарязан чесън, солта и половината от мащерката.
3. Намажете със сместа, с помощта на четка, всеки картоф и ги печете 2 часа на 150 градуса във фурна като периодично ги мажете отново и отново с маслото.
4. За дипа смесете в купа сметаната с оставащите мащерка и чесън и поднесете заедно с изпечените картофи